Finnmarksløpet

Webshop

NM 8-spann klassen til Finnmarksløpet 2006

Skrevet av: Hanne Rosenberg/Kjartan Mæstad (foto)
Dato: 19.11.2005 18:08

Det er med stor glede Finnmarksløpet har mottatt meldingen fra Norges Hundekjørerforbund om at løpet er tildelt Norgesmesterskapet i 8-spann-klassen i langdistanse sledehundkjøring for 2006. Det betyr at fjorårets tredjemann, Jan Øystein Dervo (bildet) og de andre deltakerne i 500 kilometersklassen skal kjempe om NM-medaljer neste år.

- Å stå på pallen i et NM er utvilsomt stort for en hundekjører. En slik status er med på å heve løpets attraksjonsverdi både i forhold til deltagerne, media, publikum og samarbeidspartnere, sier leder i Alta Trekkhundklubb, Jan Gunnar Vian og legger til at NM status alltid er kjærkommet for en arrangør av en konkurranse.

- Å stå på pallen i et NM er utvilsomt stort for en hundekjører, sier leder i Alta Trekkhundklubb, Jan Gunnar Vian og legger til at NM status alltid er kjærkommet for en arrangør av en konkurranse.

Alta Trekkhundklubb i samarbeid med alle de frivillige i Sør-Varanger sledehundklubb, tanaværingene, miljøene i Porsanger, Nesseby og Karasjok legger ned betydelig arbeid før og under løpet og i en slik sammenheng er det motiverende at konkurransen også er et NM.

Finnmarksløpet er en internasjonal konkurranse slik at det blir et såkalt åpent NM. Det innebærer at i 8-spann klassen konkurrerer alle om plasseringene i Finnmarksløpet, de norske deltagerne konkurrerer i tillegg om rangeringene i Norgesmesterskapet. Dette er en form som Finnmarksløpet har lang erfaring med og dette elementet er med på å gjøre det hele enda mer spennende.

Partnere