Finnmarksløpet

Webshop

Ny rekord - deltakere fra 10 land!

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 12.10.2005 13:59

Selv med fem måneder igjen til start for Finnmarksløpet 2006, settes det en ny rekord i løpets historie. I 2006 får tysk/svenske Katy Meyer (bildet) selskap og konkurranse av deltakere fra hele 10 ulike nasjoner. Til nå har 67 kjørere meldt seg på. 28 i 14 spannklassen 1000 km og 39 i åtte-spannklassen 500 km. Blant deltagerne er det 40 veteraner og 27 førstegangskjørere, såkalte "rookies".

Leder i Alta trekkhundklubb, Jan Gunnar Vian er i fyr og flamme over den gode påmeldingen.

- Det er med stor glede jeg registrerer så mange deltagere nesten to måneder før fristen for påmelding går ut. Enda gledeligere er at vi ligger an til ny rekord i år med 10 deltagende nasjoner. Dette viser at Finnmarksløpet er en konkurranse med bred internasjonal deltagelse. Til sammenligning kan jeg jo nevne at Iditarod bare har fem deltagende nasjoner.

Finnmarksløpet har etter hvert opparbeidet seg internasjonal anseelse og hundekjørere vet at dette er det mest ekstreme sledehundløpet man kan delta i, selv om det ikke er det lengste. Robert Sørlie, som jo har vunnet både Finnmarksløpet og Iditarod, uttalte da han besøkte Finnmarkskonferansen i høst at Finnmarksløpet er det mest ekstreme av de to løpene med tanke på vær, klima, løypeforhold og uforutsigbarheten i Finnmark.

- Jeg ser virkelig fram til mars og en spennende konkurranse i mars, sier en fornøyd Jan Gunnar Vian, som selv er blant de påmeldte


NY START: Eirik Nilsen startet som nr. 2 i 2005 og er en av de lokale kjørerne som er klar til start
også i mars 2006. Men får sterkere konkurranse enn noen gang før.

Hanne Rosenberg, daglig leder av Finnmarksløpet AS er også storfornøyd med responsen fra deltagerne. Hun er i disse dager travelt opptatt med forhandlinger med samarbeidspartnere og sponsorer i forbindelse med løpet og ser ta tida bare flyr og at det ikke er lenge til Finnmarskløpet 2006.

Partnere