Finnmarksløpet

Webshop

Sommeren er laks - vinteren er hund

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 15.08.2005 14:38

Om sommeren er Skoganvarre et yndet turiststed og vertskapet Markku og Terje Brodal har mer enn nok å gjøre med fiskeglade finlendere som drømmer om å få storlaksen på kroken. Men om vinteren er det Finnmarksløpet det dreier seg om.

Markku og Terje Brodal på sjekkpunkt Skoganvarre har vært vertskap for Finnmarksløpet i mange år. Dette er et arrangement de ser fram til hvert eneste år. I august, da vi besøkte dem, var de riktignok mest opptatt av sine finske gjester som er på fiskeferie på Skoganvarre. Allikevel tar de seg god tid til oss i cafèen for å ha et møte om Finnmarksløpet.

I mange år har Skoganvarre vært et at sjekkpunktene under Finnmarksløpet. Det flotte anlegget ligger mellom Lakselv og Karasjok er det første store sjekkpunktet i løpet. Det er ett av løpets flotteste syn når man står ved sjekkpunktet og ser hodelyktene fra kjørerene blinke i det fjerne og gradvis bli sterkere ettersom hundespannene kommer nærmere og nærmere, for tilslutt materialisere seg til en slede med ett flott hundespann foran.

Roger Dahl fra Alta Trekkhundklubb, Hanne Rosenberg fra Finnmarksløpet AS og Stig Martin Arctander, forfatter av Finnmarksløpsboka var i begynnelsen av august på en rundreise rundt i Finnmark og besøkte de fleste sjekkpunktene, representanter for de frivillige og politikere rundt om i de kommunene hvor løpet går. Rundreisen startet på sjekkpunkt Skoganvarre. Vi ønsket å evaluere løpet 2005 og legge planer for Finnmarksløpet 2006

Forbedringspunkter

-Det eneste problemet vi opplever med Finnmarksløpet er halmen som alltid kommer fram når sneen tiner ellers er det en fornøyelse hvert år å ta i mot spannene her i Skoganvarre, sier Terje med et smil på spørsmål fra Roger Dahl fra Finnmarksløpet om hvilke problemer han opplever knyttet til løpet. Det var enighet om at dette er problemer som lar seg løse med litt mer intens jobbing med rydding av halmen kontinuerlig under løpet. Videre ble det drøftet andre små detaljer knyttet til løpet. Dette sjekkpunktet har så mange års erfaring og vet hva det innebærer å være sjekkpunkt for et så stort hundeløp.

Møtet ble avsluttet med overrekkelser av bl.a. den årlige takkediplomen til våre samarbeidspartnere og takk fra Finnmarksløpets side og varme håndtrykk med ønsker om et fortsatt godt, gjensidig samarbeid.


GODT SAMARBEID: Vertskapet på Skoganvarre ble takket for godt samarbeid:
Fra v. Hanne Rosenberg, Roger Dahl, Markuu og Terje Brodal. Foto: Stig-Martin Arctander

Besøk hjemmesiden til Skoganvarre på http://www.skoganvarre.no/

Partnere