Finnmarksløpet

Webshop

Start og mål i Alta for begge klasser.

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen/Kjartan Mæstad (foto)
Dato: 26.06.2005 22:55

Begge klassene i Finnmarksløpet, både 500 km som kjører Alta - Levajohk - Karasjok - Alta, og 1000 km-klassen som kjører Alta - Kirkenes - Alta, vil i 2006 i hovedsak følge de samme traseene som i 2005. Det arbeides fra Finnmarksløpet AS si side med å få en permanent løypetrase ut fra Alta sentrum og for at også målgang kan skje her.

Leder for Sportslig-styre i Finnmarksløpet, Marit Honerød, orientert på kjørermøtet torsdag før start av årets løp, at temaet med start i Alta og målgang i Kirkenes for 50 mila ville bli tatt opp til debatt på evalueringsmøte etter løpet. Dette evalueringsmøtet er en årlig foreteelse der de aktive drøfter det sportslige tilbudet Finnmarksløpet representerer og der en også tar opp nye ideer til debatt. Det har vært en del av måten å gjøre det på i Finnmarksløpet at de aktive skulle være sentrale i utviklinga av det sportslige tilbudet.

Stemningen blant kjørerne på evalueringsmøtet var imidlertid ikke for å endre nåværende trase vesentlig. Etter drøftinger mellom Finnmarksløpet sitt Sportslige-styre og Finnmarksløpet AS har man derfor besluttet at begge klassene i 2006 skal ha start og målgang i Alta som tidligere.

Det har også vært av betydning for avgjørelsen at Finnmarksløpet AS i disse dager er i dialog med Alta kommune om et tettere samarbeid bl.a. om tilrettelegging av en permanent løypetrasé ut og inn av Alta sentrum og annen praktisk tilrettelegging for en arena for både start/mål og seiersseremonier i sentrumsområdet.

Partnere