Finnmarksløpet

Webshop

Stor publikumsinteresse

Skrevet av: Hanne Larsen Hajdari
Dato: 11.03.2003 15:43

Ved Grenselandsmuseet i Kirkenes var publikumsinteressen stor før de første spannene var ventet inn til sjekkpunktet. Folk kom sigende flere timer før førstemann Rune Johansen kom inn, og samlet seg i kafeen ved museet

Her gikk praten livlig mens klokken tikket og gikk. Mange kom ens ærend til museet denne dagen for å overvære innkomsten til hundekjørerne, men ikke alle. Vi stoppet to damer på utsiden i turløypa som tilfeldigvis kom forbi sjekkpunktet etter en trimtur i skogen. Nei, sier dere det, kommer de forbi her?, utbryter Eva Labahå og Turid Heimtoft i kor. Selv om damene har fulgt med i media visste de ikke at det var akkurat i dag det skulle foregå i Kirkenes. -Vi har fulgt med i avisa og på radioen og vi hører jo folk snakker i byen, men vi visste ikke akkurat når, sier de. De to spreke damene synes det er veldig artig at løpet går innom Kirkenes.

-Det er klart det er spennende og vi følger med. Men det er ikke så stort hundemiljø i Kirkenes så det tar ikke helt av, sier Turid Heimtoft. De har ikke noen store favoritter ettersom Bjørn Kvammen ikke ligger i teten. -Nei , vi hadde jo han Kvammen som favoritt, men når han kom så langt bak, så orket vi ikke, skratter Eva Labahå. -Vi må vel likevel si at han er favoritten, skyter Heimtoft inn.

Med så mye hundeprat finner damene ut at de skal ta seg en tur opp i kafeen og slutte seg til de andre publikumerne, selv om det ikke var derfor de kom. Så fort blir man altså bitt av denne "hundegalskapen".

Eva Labahå og Turid Heimtoft fra Kirkenes

Partnere