Finnmarksløpet

Webshop

Løpets yngste deltaker i mål!

Skrevet av: Elisabeth Andersen
Dato: 11.03.2003 10:18

Sliten men lykkelig! Det er Finnmarksløpets yngste deltaker, Ida Karlstrøm (17) som akkurat har passert mållinja etter 500 strabasiøse kilometer. Ida fyller 18 år om 3 dager og ser frem til å feire ....

Før start sa Ida at hennes mål var å få en bedre plassering enn sin far, Tore Karlstrøm, som ble nummer 15 den ene gangen han kjørte 50-mila. Det klarte hun med glans da hun klokken 10.23 kjørte inn til en 10.plass.

- Ida er en mer erfaren kjører enn meg, sier pappa Karlstrøm, som synes det er helt på sin plass at hans eldste datter har gjort det bedre enn ham i løypa. Også mamma Gro og søstrene Sigrid og Nora var på plass for å ta imot Ida da hun kom i mål på Strand Camping i formiddag.

Selv er Ida litt lei for at løpet er over. Hun kunne tenke seg å kjøre videre nå som været er så fint i Alta. - Det er klart at jeg er sliten. Jeg har kjørt med 6 hunder siden Levajohk, og Tana-elva er lang, men det var ikke hardere enn at jeg har lyst til å startet igjen neste år, sier Ida. Men 100-mila lar hun vente noen år.

Fredag skal familien Karlstrøm feire 18-års dag med en bedre middag i Alta før de avslutter bursdagsfeiringen på Muschers pub i Høgskolekantina.

Foto: Stig-Martin Arctander

Partnere