Finnmarksløpet

Webshop

Sørlie leder halvveis i Iditarod

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 10.03.2005 20:15

Robert Sørlie ankom torsdag 11:41 norsk tid som første kjører den gamle gruvebyen Iditarod. Sørlie har kjørt 900 kilometer og kom inn med hele spannet. Som førstemann, fikk han gullklumper til en verdi av 25 000 kroner. Etter halvkjørt løp i Alaska har hurdalskjøreren lagt et godt grunnlag for en ny Iditarod triumf.

Robert Sørlie er ennå ikke kjørt ut fra sjekkpunktet i Iditarod. Han ankom Iditarod (løpet er oppkalt etter denne avbefolkede spøkelsesbyen) 1 time og 10 minutter før Ramy Brooks. Den firedobbelte vinneren, Martin Buser, kom inn som nummer tre 1 time og 25 minutter etter Sørlie med 14 hunder i spannet. Mye tyder på at Robert tar ut 24-timers hvilen her. Ni andre kjørere er nå inne på sjekkpunktet i Iditarod. Fram til neste sjekkpunkt Shageluk er det 100 kilometer.
- Sørlie kjører etter planen, sier pressetalskvinne Nina Skramstad til Dagbladet.

Robert Sørlie har nå kjørt nesten 900 kilometer og har hvilt nærmere 30 timer, mens hans nærmeste konkurrenter, Brooks og Buser, begge bare har hvilt rundt 15 timer. Det betyr at Robert har størst fart i sporet og hviler mest.

Den andre kjøreren i Team Norway, nevøen Bjørnar Andersen, tar nå sin 24 timers hvil i Takotna. Han ligger på en 18. plass.
I årets Iditarodløp startet 79 deltakere. Halvveis til Nome er det ingen tvil om at Robert Sørlie har lagt et godt grunnlag for å få med seg hovedpremien som er en bil og en halv million kroner hjem til Norge.

Partnere