Finnmarksløpet

Webshop

Dervo med eget redskap

Skrevet av: Tomas Solheim
Dato: 09.03.2005 20:38

På det første strekket i Finnmarksløpet kjørte Jan Øystein Dervo, som tilslutt endte på en fin tredjeplass i 500 km. klassen med en egenutviklet slede. Tanakjøreren er veldig fornøyd med oppfinnelsen, ideen til den fikk han i høst, men først 14 dager før løpet var den helt ferdigstillt, men han rakk allikevel noen treningsturer med sin nye slede. Alt arbeidet har han stått for selv og som han sier; - denne sleden er helt unik og dette er framtiden innen hundesporten!

Dette er en langdistanseslede som er ganske stor og tung, fordelen med sleden er at det ikke er noen stive punkter under meiene, noe som ifølge Jan Øystein gjør at den er bedre å kjøre under heftige forhold. Også styrefunksjonen er forskjellig fra en konvensjonell slede, han har to styringspunkter istedet for ett, dette gjør at den er myk og bedre å manøvrere. Jan Øystein sier fornøyd; - jeg kunne bare sitte rolig å passere de andre spannene i stor fart. Han trodde ikke han vant så mye på det tidsmessig, men erfaringen var meget positiv, han valgte som planlagt å bytte til en lettere slede etter den første etappen.

Helt siden Jan Øystein startet med hundekjøring har han hver eneste vinter syslet med bygging av sleder, i løpet av årene har han bygget 3-4 stykker. Om den første sleden sier han; - den var en fiasko og bare å kaste. Etterhvert har han lært mer, den siste sleden er en konsekvens av dette. Han planlegger å videreutvikle sleden noe. Først og fremst kan vekten reduseres med å bytte til lettere materiale, men også på håndtaket ønsker han å få bedre gripeevne.

Framtiden vil vise om også andre kjørere vil ta denne typen slede i bruk, noe Jan Øystein på ingen måte har noen innvendinger imot, tilslutt er det bare å ønske han lykke til videre med både sleden og hundekjøringen.

Partnere