Finnmarksløpet

Webshop

Roger og Harald i Varangerbotn

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 09.03.2005 09:11

Roger Dahl var første kjører som krysset havisen på vei inn mot sjekkpunktet i Varangerbotn. Harald Tunheim var ikke langt bak, men han har ikke klart å hente inn hele forspranget på den nesten 9 mil lange strekningen fra Neiden. Begge hviler nå på det idylliske sjekkpunktet ved Varanger Samiske Museum, og vil etter all sannsynlighet starte ut igjen mer eller mindre samtidig.

I ett fantastisk vær holdt de to tetspannene i Finnmarksløpet 1000 km god fart da de krysset over havisen det siste stykket inn til det nye sjekkpunktet ved Varanger Samiske museum.

Harald har tatt inn halvparten av forspranget Roger hadde utfra Neiden. Allikevel har farten utlignet seg noe, slik at Harald ikke har klart å hente inn hele forspranget slik man kunne forvente etter de forrige to strekningene.

Ser vi på farten de to har holdt, er det ikke Harald som kjører saktere enn tidligere. Tvert i mot har han økt hastigheten med nesten en kilometer i timen det siste strekket og har holdt en gjennomsnittsfart på 13 km/h fra Neiden til Varangerbotn. Men også Roger har økt farten i forhold til det forrige døgnet, og har holdt en hastighet på 12,5 kilometer i timen gjennom natten.

Nå hviler de to i Varangerbotn og vil trolig tilbringe en fire-fem timer på det idylliske museet. Men som Harald Tunheim sa ved ankomst.

- Jeg kjører ut rett etter Roger, uansett når det måtte være. Hvis han ikke hviler flere døgn, da!

Partnere