Reload
FL1200 2020
Starttidspunkt: fredag 6. mars 19:00
Siste oppdatering: 12. mars 2020
23. mai 20:48
Status Løype Deltakere Siste sjekkpunkt Resultatliste
13. Marit Beate Kasin Valdres, Notodden

Ditt beste hundekjørerminne:
Ett av mange gode minner, fra Finnmarksløpet 2016, gjenngitt fra boka "Vinterdans":"Vi kom inn som spann nummer to til sjekkpunktet i Varangerbotn. Her var menighetshuset omgjort til kafé og sovesal for døgnville og trøtte team. Humoren når som regel et lavmål ved Varangerfjorden. Nå er alle så overtrøtte at det er ingenting man ikke kan le eller grine av. Folk lå strødd her inne, snorkende på gulvet, i en sofa eller i en stol. Det var så seint i
løpet at alle hadde mistet hemningene. Nå sov vi der vi kunne, mellom våte sko, ullsokker og vinterklær som hang til tørk overalt. Det ga en spesiell eim i rommet, som blandet seg med lukten av nybakte kaker. På veggene hang Jesus-figurer og bibelsitater, og hver eneste stikkontakt var fylt med
telefonladere, hodelyktladere, skotørkere og vannkokere. Susana lette desperat rundt etter en mulighet til å lade hodelyktbatteriene mine, før jeg skulle ut igjen på neste etappe. Hun fant til slutt en kontakt som ikke var okkupert
av batteriladere, men derimot av en stor, lysende Jesus-på-korset-figur. Ingen hadde turt å nappe ut ledningen. Men Susana nølte ikke. Hun gjorde raskt unna korsets tegn, og ba om tilgivelse, før hun mørkla Jesus. Det viktigste var at jeg så lyset, tenkte hun, og koblet inn laderen til hodelykta".

Sponsorer:
Takk til våre uvurderlige, trofaste samarbeidspartnere, som er med på å gjøre drømmen til virkelighet: Vom og hundemat, Hovli Auto, Kraftriket, Valdres natur- og kulturpark, Retura Val-Hall, Saltdalshytta, Hundekjørerbutikken og vår gode venn Erling Sørhaug. Takk til Aker biomarine og Qrill Pet mushing team, for deres spennende satsing på langdistanse hundekjøring, sammen med Appetitt hundefôr og NonStop dogwear.
Og takk til alle dere som heier hundene og oss fram og følger med på løp - dere er med på å gjøre sporten givende!

Langdistanse erfaringer
Løp/ år/ plassering - inklusive alle gangene du har fullført Finnmarksløpet:

Fullført fire ganger; 11 plass, 2 plass, 2 plass, 4. plass

Hvorfor langdistanse / Finnmarksløpet:
Alta og Finnmarksvidda er et godt sted å være, løpet har blitt en del av oss.
Det er givende for meg å bygge opp et godt spann, følge opp hundene fra de er små, bygge stein for stein, erfare, yte og nyte sammen med dem. Det er øyeblikk som gir mening når hundene og jeg krysser mållinja som ustoppelige atleter etter en lang vinter, vel vitende om at vi har gitt alt – og fått mer tilbake.

Målsettinger og strategi for årets løp:
Strategi/målsetning: Å kjøre et godt løp. Så enkelt, og så vanskelig. Å kjøre et godt Finnmarksløp handler om mer enn å kjøre raskest til mål; det handler om å disponere godt, kjøre raskt, ta gode valg, passe godt på bikkjene, være sterk i hode, ha en fint, friskt spann med glade hunder i mål, osv.
For noen år siden, da jeg gratulerte en medkonkurrent med hans gode plassering på Finnmarksløpet, svarte han meg at det «var ingenting å gratulere for». Han mente selv det var det dårligste løpet han hadde kjørt, tross den gode plasseringen, fordi han hadde presset og tynt for mye. Det var et ærlig svar, av en hundekjører som ikke så på det å vinne eller plassere seg i toppen, som ensbetydende med et godt kjørt løp.
Det er andre vektinger enn tallet 1 som også spiller inn om man skal kunne feiere et seiersløp, og min målsetning er å vekte riktig underveis og kjøre et godt løp og være en god hundekjører, i alle betydninger av ordet.

Ledere i spannet/ navn/ alder:
Biff, Mitra, Vilje, Sherpa, Sel m.fl.

Lokalaviser: Avisa Valdres, Telen

Hobbyer: Trene/løpe, friluftsliv, bøker

Familiemedlemmer: Susana

Land: Norway

Hjemmeside: www.vinterdans.com

Yrke: Journalist

Trekkhundklubb: Valdres trekkhundklubb

Kennel navn: Vinterdans

Ant. hunder: 30